Γνωρίστε τις ΝΕΕΣ Retinol Resurfacing Microcapsules by SOTHYS

Oι έντονοι ρυθμοί της καθημερινής ζωής, το στρες, η έλλειψη ύπνου και η συσσωρευμένη κούραση αφήνουν το “αποτύπωμά” τους στην επιδερμίδα.
Θαμπό δέρμα, πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, μείωση της ελαστικότητας, έλλειψη τόνου, είναι οι SOS ενδείξεις ότι η επιδερμίδα μας χρειάζεται άμεση φροντίδα.
Το τμήμα Προηγμένης Έρευνας της SOTHYS εμπλουτίζει τη σειρά αναγέννησης του δέρματος Noctuelle με τις Retinol Resurfacing Microcapsules.
Ας μιλήσουμε για τη ρετινόλη
Η γνωστή βιταμίνη Α αναφέρεται στην ρετινόλη, τους εστέρες και τα μεταβολικά της παράγωγα. 
Με βιολογικούς όρους, η ρετινόλη διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου και προλαμβάνει τον εκφυλισμό του, προάγει τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος και προστατεύει από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.
Γιατί επέλεξε η Sothys τη χρήση της ρετινόλης;
Πρόκειται για ένα βασικό δραστικό συστατικό στις θεραπείες αντιγήρανσης, που εκτιμάται ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητά της στη μείωση και λείανση των ρυτίδων, στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, στη διέγερση της αναγέννησης των κυττάρων και τη δημιουργία της ομοιογένειας στην υφή της επιδερμίδας.
Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα η χρήση της ρετινόλης;
H ρετινόλη είναι ένα ισχυρό μόριο γνωστό για την ευαισθησία του (στο οξυγόνο, το φως, την οξύτητα κλπ) και την αστάθειά του και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα.
Ποια είναι η πρόταση της SOTHYS;
H SOTHYS προτείνει τη χρήση των Retinol Resurfacing Microcapsules, δηλαδή της καθαρής ρετινόλης (0.15%) σε μορφή βιο-διασπώμενης κάψουλας με 100% φυτική βάση για την ολοκλήρωση της βραδινής ρουτίνας ομορφιάς.
Μια κάψουλα κάθε βράδυ για 2 μήνες πριν τη χρήση του serum και της κρέμας αρκεί για να διαπιστώσετε μέσα σε λίγες εβδομάδες την εμφανή μείωση της γήρανσης του δέρματος. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και της πιο ευαίσθητης.
Ποια είναι τα κλινικά αποτελέσματα από τη χρήση της ρετινόλης;
Μετά από καθημερινή χρήση των Retinol Resurfacing Microcapsules σε 30 εθελοντές, παρατηρήθηκε:
Μείωση του βάθους των ρυτίδων:
11% μετά από 2 εβδομάδες
13.4% μετά από 4 εβδομάδες
17.2% μετά από 8 εβδομάδες 
Αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος:
5,7% μετά από 2 εβδομάδες
10.3% μετά από 4 εβδομάδες
12.3% μετά από 8 εβδομάδες
Αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος: 
8,8% μετά από 2 εβδομάδες*
10.3% μετά από 4 εβδομάδες
16.8% μετά από 8 εβδομάδες**
Εφαρμόζω ήδη τις κάψουλες με τη βιταμίνη C και είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Τι περισσότερο να περιμένω από τη χρήση της ρετινόλης;
H εναλλασσόμενη χρήση των δυο συστατικών αποτελεί την καλύτερη ασπίδα για τη διατήρηση μια υγιούς, νεανικής επιδερμίδας.
Ενώ η βιταμίνη C χαρίζει λάμψη, ομοιογένεια, δράση κατά των σκούρων κηλίδων και μείωση των λεπτών επιφανειακών γραμμών, η ρετινόλη έχει έντονη αντιγηραντική δράση πάνω στις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες, αποκαθιστά τον τόνο και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες.