Το ξέρατε ότι η γυμναστική προκαλεί στρες στην επιδερμίδα σας;

posted in: Beauty Blog | 0

Τι απαντούν οι ειδικοί…

Η Caroline Garcia, ένα από τα διασημότερα ονόματα στο γυναικείο τένις, εμπιστεύεται τη σειρά SOTHYS ATHLETICS πριν και μετά την προπόνηση, γιατί όχι και εσείς;

Η αρχαιοελληνική παράδοση διδάσκει το ρητό που όλοι γνωρίζουμε  ‘νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεί’, δηλαδή για να είναι ο νους υγιής, πρέπει να είναι και το σώμα υγιές. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου, συνειδητοποιούν αυτή την ανάγκη και προσπαθούν να εντάξουν τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους, όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά τους.

Αδιαμφισβήτητα, η γυμναστική δημιουργεί πολλά οφέλη για τον οργανισμό όπως  η αύξηση της ροής του αίματος, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η τόνωση, η καλύτερη διαχείριση του στρες χάρη στην έκκριση ορμονών όπως η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες, ενώ παράλληλα μας γεμίζει με ενέργεια και με μια  μοναδική αίσθηση ευεξίας. Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το δέρμα μας, χάρη στη γυμναστική μπορούμε να απολαύσουμε ένα υγιές δέρμα γεμάτο ζωτικότητα, τόνωση, λάμψη και ακτινοβολία.

Παρόλα αυτά, το σώμα αλλά και η επιδερμίδα των ανθρώπων που γυμνάζονται, υπόκεινται σε επιθέσεις που οφείλονται στην άσκηση αυτή καθαυτή, αλλά και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η συστηματική  άσκηση προκαλεί έντονες μυϊκές συσπάσεις,  εφίδρωση, δηλαδή μόρια με οξειδωτική δράση με αποτέλεσμα τη δημιουργία αφυδάτωσης.

Παράλληλα, οι εξωγενείς παράγοντες, όπως οι κλιματικές αλλαγές, τα στενά ρούχα γυμναστικής που αποτρέπουν την αναπνοή του σώματος και το συνεχές τέντωμα του σώματος, δε βοηθούν. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ένα ευαίσθητο, αφυδατωμένο, ξηρό δέρμα, που χρειάζεται άμεσα θρέψη, ενυδάτωση, αναπλήρωση, και ανακούφιση.

H SΟΤΗΥS γνωρίζοντας τις ανάγκες των αθλητών αλλά και των απλών ανθρώπων που γυμνάζονται τακτικά, δημιούργησε τη νέα σειρά SOTHYS ATHLETICS και συγκεκριμένα 2 ειδικά προϊόντα, το Smoothing Warming Gel 100 ml και το Nutri-relaxing oil 100 ml για χρήση πριν και μετά τη σωματική άσκηση σε πρακτικές συσκευασίες, ώστε να χωρούν πάντα στην τσάντα του γυμναστηρίου σας.

Το Smoothing Warming Gel χρησιμοποιείται πριν την άσκηση για να προετοιμάσει και να προθερμάνει το σώμα για την επίπονη άσκηση που θα ακολουθήσει. Περιέχει νικοτινικό μεθύλιο το οποίο έχει διεγερτικές ιδιότητες, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία, και ζεσταίνει το σώμα άμεσα. Περιέχει επίσης ένα σύμπλεγμα από ταυρίνη,  πράσινα φύκια και πρωτεΐνες, το οποίο βελτιώνει την απόδοση του σώματος και την αντίστασή του, ενώ παράλληλα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, περιέχει καφεΐνη μέσα σε ένα σύμπλεγμα φωσφολιπιδίων, που διευκολύνει τη διαδικασία αδυνατίσματος χάρη στις λιποδιαλυτικές ιδιότητες που περιέχει. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το έλαιο, βοηθά στο αποτελεσματικό αδυνάτισμα στη περιοχή των μηρών.

Το Nutri-relaxing oil που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε πριν, είτε μετά από την άσκηση, έχει τριπλή δράση: τονώνει το σώμα και το προετοιμάζει για την άσκηση, αναπληρώνει το σώμα με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και τέλος ανακουφίζει μετά από την άσκηση. Μεταξύ άλλων, περιέχει καμφορά, γνωστή για την ιδιότητά της να τονώνει το δέρμα μετά την άσκηση.

Πέρα από τα δύο αυτά προϊόντα, η Sothys παρέχει, επίσης, δύο ολοκληρωμένες επαγγελματικές θεραπείες ιδανικές για άτομα που ασκούνται.

Η Caroline Garcia, ένα από τα διασημότερα ονόματα στο γυναικείο τένις, εμπιστεύεται τη σειρά SOTHYS ATHLETICS πριν και μετά την προπόνηση, γιατί όχι και εσείς;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *