Pigmentation Management – Πείτε αντίο στις σκούρες κηλίδες!

Oι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να αποτελούν μια όμορφη ανάμνηση, όταν όμως έχουν αφήσει εμφανή “σημάδια” στο πρόσωπό ή τα χέρια μας, τότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε και πάλι μια φωτεινή, υγιή επιδερμίδα με ομοιομορφία στην υφή,
χωρίς ανεπιθύμητους “πρωταγωνιστές”.
Με βάση τα δεδομένα της φυσιολογίας του δέρματος, η μελανογένεση πυροδοτείται από το ένζυμο της τυροσινάσης και μέσα από μια πολύπλοκη βιολογική διαδικασία σχηματίζεται η μελανίνη ως φυσική προστασία του δέρματος από την έκθεση στη UV ακτινοβολία.
Η πραγματικότητα όμως διαφέρει:
Πολλές φορές, παράγοντες όπως οι ορμονικές διαταραχές, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η φυσιολογική γήρανση του δέρματος, η ακμή κλπ μπορεί να προκαλέσουν μια ανεξέλεγκτη παραγωγή της μελανίνης στα μελανοκύτταρα τα οποία μέσω των διαφόρων βιολογικών οδών μεταφέρουν τη μελανίνη στα κερατινοκύτταρα σχηματίζοντας διάφορες μορφές υπερμελαγχρώσεων όπως οι δυσχρωμίες ηλικίας, το μέλασμα, οι μετατραυματικές υπερμελαγχρώσεις κλπ.
Υπάρχει λύση;
Βέβαια. Το τμήμα Προηγμένης Έρευνας της SOTHYS σε συνδυασμό με ενεργά συστατικά εμπνευσμένα από τους Βοτανικούς Κήπους της SOTHYS μας προσφέρουν μια σφαιρική αντιμετώπιση με τη νέα σειρά PIGMENTATION MANAGEMENT που περιλαμβάνει τη περιποίηση ILLUMINATING PROFESSIONAL TREATMENT στο ινστιτούτο αλλά και μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων καθημερινής φροντίδας για το σπίτι.
Ποια είναι τα κύρια συστατικά και πώς δρουν;
Η SOTHYS έχει επιλέξει ένα πλήθος ενεργών συστατικών
τα οποία βοηθούν στην αναστολή της έκφρασης των γονιδίων που σχετίζονται με τη μελανογένεση, επιδρώντας τόσο πάνω στην τυροσινάση, το ένζυμο δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της μελανίνης, όσο και πάνω στην ανεξέλεγκτη παραγωγή της μελανίνης με επιλεκτικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την ήπια απολέπιση της επιδερμίδας, διατηρώντας
την ενυδάτωση της και παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία απέναντι στη φωτογήρανση.
Ανάμεσα στα συστατικά που ξεχωρίζουν είναι το οργανικό
εκχύλισμα λευκής τσουκνίδας, η κόκκινη άλγη Palmaria Palmata,
το παράγωγο αζελαϊκού οξέος, η νιασιναμίδη, η σταθεροποιημένη βιταμίνη C, το φερουλικό οξύ σε μορφή κάψουλας, το κιτρικό οξύ, τα ολιγοσακχαρίδια φραγκόσυκoυ κλπ.
Σε ποιες επιδερμίδες απευθύνεται;
Η νέα σειρά PIGMENTATION MANAGEMENT απευθύνεται
σε όλους τους τύπους επιδερμίδας κάθε ηλικίας που αναζητούν
μια λύση για τον προοδευτικό αποχρωματισμό των πρόσφατων
και χρόνιων σκούρων κηλίδων όσο και για τον περιορισμό
της σύνθεσης νέας μελανίνης για ένα δέρμα φωτεινό,
αψεγάδιαστο και με πλήρη προστασία.
Τι περιλαμβάνει η περιποίηση στο ινστιτούτο;
Η νέα θεραπεία ILLUMINATING PROFESSIONAL TREATMENT διάρκειας 1 ώρας και 15’, επικεντρώνεται στο πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια και περιλαμβάνει 6 διαφορετικές φάσεις με 4 νέα επαγγελματικά προϊόντα ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η nonwoven μάσκα εμποτισμένη με βιταμίνη C.
H καινοτομία μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα: το αξεσουάρ Ridoki!! 
Κατά την εκτέλεση του πρωτοκόλλου ILLUMINATING PROFESSIONAL TREATMENT, η χρήση του αξεσουάρ RIDOKI, εμπνευσμένου από την Ασιατική παραδοσιακή ιατρική, βελτιώνει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ με κεφαλή από ανοξείδωτο ατσάλι σε  σχήμα διαμαντιού το οποίο μεγιστοποιεί την απορρόφηση των ενεργών συστατικών και χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με τη μεθοδολογία εφαρμογής της αποστράγγισης. 
Για να αποκτήσουμε γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα, η Sothys προτείνει την εφαρμογή 6 συνεδριών με συχνότητα 1 φορά ανά εβδομάδα.
Τι λένε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών;
Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 22 εθελοντές
που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των 6 συνεδριών
δείχνουν μείωση της χρωματικής έντασης των
μελαγχρωματικών κηλίδων σύμφωνα με τα παρακάτω ποσοστά:
-6% μετά από 3 εφαρμογές, ενώ μετά από 6 συνεδρίες το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο -20%.
Αν λάβουμε υπόψη και τα ποσοστά ικανοποίησης των εθελοντών
από την εφαρμογή της θεραπείας που αγγίζουν έως και το 100%
σε ότι αφορά την ομοιογένεια και την απουσία επανεμφάνισης νέων κηλίδων κατά το διάστημα των 6 συνεδριών, γίνεται αντιληπτό ότι η νέα θεραπεία συνδυάζει την αποτελεσματικότητα
με την αίσθηση της ευεξίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής.  
Τι περιλαμβάνει η καθημερινή ρουτίνα;
Η καθημερινή συστηματική φροντίδα της επιδερμίδας αποτελεί το πραγματικό σας σύμμαχο για τη διατήρηση και ενίσχυση των αποτελεσμάτων της θεραπείας.
Το πρόγραμμα της ρουτίνας στο σπίτι περιλαμβάνει:
• Illuminating facial cleanser 200ml
Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό του προσώπου με υφή gel-κρέμας για το “σβήσιμο” των σκούρων κηλίδων, διατηρώντας ταυτόχρονα την υγρασία της επιδερμίδας
• Illuminating essence 200ml
Προϊόν προετοιμασίας πριν τη χρήση του serum και της κρέμας με αξιόλογη διορθωτική δράση, που χαρίζει φωτεινότητα, λάμψη και ενυδάτωση. Το 85% των γυναικών που το δοκίμασαν διαπίστωσε ομοιογένεια και λάμψη στην υφή της επιδερμίδας μόνο από τη χρήση αυτού του προϊόντος.
• Flawless complexion serum 30ml
Στην καρδιά αυτής της φόρμουλας 9 δραστικά συστατικά εγγυώνται την αποτελεσματική μείωση των σκούρων κηλίδων μετά από 1 μήνα χρήσης, ενώ διασφαλίζεται η μέγιστη προστασία κατά της φωτογήρανσης. 
• Flawless complexion cream 50ml
Kρέμα προστασίας με ελαφριά υφή για την αντιμετώπιση των υπερμελαγχρώσεων και τη διατήρηση της νεανικότητας και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας.
• Ιlluminating mask 50ml
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη καθημερινή σας ρουτίνα για λάμψη και ομορφιά. Ο συνδυασμός καολίνη και βιταμίνης C χαρίζει φωτεινότητα από τη πρώτη στιγμή. Μπορεί να εφαρμοστεί και σαν μάσκα για τα χέρια.
• Protective Youth Fluid SPF 50 50ml
O καθημερινός σας σύμμαχος για τη προστασία απέναντι στη UV ακτινοβολία και για τη πρόληψη σχηματισμού των σκούρων κηλίδων. Ο υψηλός δείκτης προστασίας και το εκχύλισμα της λευκής τσουκνίδας δρουν κατά της φωτογήρανσης, για μια νεανική επιδερμίδα όλο το χρόνο.