Μόλυνση και υγεία της επιδερμίδας:
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

posted in: Beauty Blog | 0

Ζούμε σε έναν κόσμο συνεχών αλλαγών, με την ατμοσφαιρική ρύπανση να αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος, δηλαδή η προσθήκη επιβλαβών ρύπων όπως το διοξείδιο του άνθρακα, τα οξείδια του αζώτου, η αιθάλη κτλ, που αλλοιώνουν τη σύνθεση του ατμοσφαιρικού αέρα, σε έναν τυπικό αστικό ιστό, προκαλείται κατά 50% από τη βιομηχανία, κατά 35% από τα μέσα μεταφοράς και κατά 15% από τα νοικοκυριά.

Στην Ευρώπη, για κάθε άτομο χάνεται 1 έτος προσδόκιμης ζωής, εξαιτίας της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση, γεγονός που προκαλεί αυξημένο κίνδυνο καρδιακών και πνευμονικών παθήσεων, χωρίς να είναι αμελητέες και οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, ευαισθητοποίησης, ερυθρότητας, πρόωρης γήρανσης, αφυδάτωσης και εμφάνισης τραχύτητας της επιδερμίδας.

Είναι αρκετά περίπλοκο να απομονώσουμε ποια είναι ακριβώς τα στοιχεία που προκαλούν αυτές τις αλλαγές. Αν και στο εργαστήριο μπορούμε να εκθέσουμε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων σε καθέναν ξεχωριστά από τους κύριους ρυπογόνους παράγοντες, όπως πχ εκπομπές πετρελαίου, ατμοσφαιρική σκόνη, καπνό τσιγάρου κτλ, τα ευρήματα δείχνουν ότι η πραγματική απειλή δεν προέρχεται από αυτά καθαυτά τα σωματίδια, όσο από το κοκτέιλ των ουσιών που εμπεριέχονται. Για παράδειγμα, μόνο ο καπνός του τσιγάρου, περιλαμβάνει πάνω από 6000 διαφορετικές χημικές ουσίες.

Δυστυχώς και το περιβάλλον του σπιτιού δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο, αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η εσωτερική μόλυνση από τα διάφορα καθαριστικά προϊόντα, προκαλεί ετησίως το θάνατο σε 4,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε βιολογικό επίπεδο, το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η συσσώρευση οξειδωτικού στρες, που ορίζεται ως η υπερ-παραγωγή των καταστροφικών μορίων οξυγόνου, που δε μπορούν να εξουδετερωθούν από τη φυσική αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, αλλά και η μειωμένη ικανότητα των μιτοχονδρίων των κυττάρων να παράγουν ενέργεια, γεγονός που οδηγεί σε πρόωρο κυτταρικό θάνατο.

Σε περιπτώσεις ατόμων που υποφέρουν από χρόνια δερματολογικά προβλήματα όπως πχ εκζέματα, η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί μια σοβαρή αιτία επιδείνωσης του προβλήματος.

Τα καλά νέα είναι ότι τα εργαστηριακά τεστ μπορούν να μετρήσουν όχι μόνο τον τρόπο αντίδρασης των κυττάρων στους διάφορους αυτούς παράγοντες, αλλά και ποια είναι τα συστατικά που μπορούν να προστατεύσουν ή και να «επιδιορθώσουν» αυτή τη φθορά.

 

Οι γενικές συμβουλές περιλαμβάνουν:

• Σχολαστικό καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας με το κατάλληλο γαλάκτωμα και λοσιόν
• Ενυδάτωση του οργανισμού, με επαρκή καθημερινή πρόσληψη νερού
• Χρήση κατάλληλων ενυδατικών και αντιηλιακών κοσμετολογικών προϊόντων
• Χρήση αντιοξειδωτικών ουσιών όπως βιταμίνη Α, C, σύμπλεγμα βιταμίνης Β
• Χρήση φυσικών ουσιών που εξισορροπούν το στρες της επιδερμίδας, όπως ginseng, ρεσβερατρόλη, κουρκουμίνη κτλ.

Η απάντηση της SOTHYS μετά από 4,5 χρόνια έρευνας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της LIMOGES και το κέντρο αξιοποίησης του γεωργικού πλούτου CVA, κινείται γύρω από 3 άξονες:

 

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ DETOX ENERGIE SOTHYS

• Προστασία κατά της μόλυνσης

Το οργανικό εκχύλισμα του μούρου elderberry που φύεται στην περιοχή των βοτανικών κήπων της SOTHYS στα νότια της Γαλλίας, είναι πλούσιο σε σάκχαρα, φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες. Σε in vitro test που πραγματοποιήθηκαν σε κερατινοκύτταρα, αποδείχτηκε ότι το συγκεκριμένο εκχύλισμα, παγιδεύει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και δρα προστατευτικά ενάντια στη μόλυνση, κατά 92%.

Αποτοξίνωση μέσω εξειδικευμένων πεπτιδίων βιομιμητικού σχεδιασμού, εμπνευσμένου από το πράσινο τσάι, βραχείας αλυσίδας για αποτελεσματικότερη αφομοίωση, που έχουν αποτοξινωτική δράση, είτε πάνω σε ξενοβιοτικές ουσίες (εξωτερικούς ρυπογόνους παράγοντες) ή σε ενδογενείς παράγοντες, ως αποτέλεσμα των οξειδωμένων μορίων που παράγει το ίδιο μας το σώμα κατά τον μεταβολικό κύκλο.

Ενεργοποίηση με το εκχύλισμα οργανικού ginseng. Σε in vitro τεστ που πραγματοποιήθηκαν, παρατηρήθηκε αύξηση των επιπέδων του ATP κατά 99%.

Τι περιλαμβάνει η νέα σειρά:

Eντατική θεραπεία ινστιτούτου 6 φάσεων:

TRIPLE ACTION DEPOLLUTING SCRUB
Καθαρισμός με Scrub τριπλής δράσης

DEPOLLUTING PROTECTIVE MIST
Προστασία κατά της μόλυνσης

DEPOLLUTING RADIANCE SERUM
Οξυγόνωση με Serum Λάμψης

RADIANCE DIGIESTHETIQUE MODELLING
Εξισορρόπηση, με ειδική τεχνική μασάζ DIGI-ESTHETIQUE

ENERGIZING MASK + PURE VITAMIN C 4%
LIFTING TONING MASK + TRANSFORMING SOLUTION
Προστασία του μικροβιώματος με καθαρή βιταμίνη C και σύστημα από 3 μάσκες

DEPOLLUTING CREAM + DEPOLLUTING ESSENCE
Ολοκλήρωση της διαδικασίας με κρέμα προστασίας και essence για ασπίδα προστασίας

Στο τέλος της διαδικασίας, η πελάτισσα λαμβάνει ως δώρο το Energizing Serum 10ml

Σειρά προϊόντων καθημερινής περιποίησης

ENERGIZING SERUM 30ml
Με ελαφριά, φίνα υφή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από την κρέμα και σε συνδυασμό με άλλο serum για συμπληρωματική δράση

DEPOLLUTING YOUTH CREAM 50ml
Κρέμα για καθημερινή προστασία πρωί και βράδυ, για την εξισορρόπηση του μικροβιώματος

PROTECTIVE DEPOLUTING ESSENCE 30ml
Η καθημερινή σας ασπίδα κατά της μόλυνσης. Εφαρμόζεται το πρωί πάνω από την κρέμα προστασίας και το βράδυ πριν την κρέμα, για την απομάκρυνση ακόμη και των ρύπων που εισχωρούν στην επιδερμίδα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο:
https://prodermage.gr/τελετουργίες-περιποίησης/τελετουργίες-περιποίησης/αποτοξίνωση-ενεργοποίηση
και
https://prodermage.gr/brands/sothys-2/περιποίηση-προσώπου/ενεργοποίηση-λάμψη-με-σιβηρικό-ginseng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *